Korentreffen gemeente Eijsden Margraten

Zaterdag 3 maart vindt het korentreffen van de gemeente Eijsden-Margraten plaats:
Dit keer in het keerhoes te Cadier en Keer.
Van Gospel tot Limburgstalig, van klassiek tot pop. U komt toch ook?

U kunt er 5 koren uit de gemeente Eijsden-Margraten horen:
Het Kuerke Mheer
Gospelkoor Asempá Cadier en Keer
Kerkelijk Zangkoor Sint Dominicus Rijckholt
Mergelland Mannenkoor Margraten
Parochiekoor H Kruisverheffing Cadier en Keer
Zangvereniging De Eendracht Noorbeek

Gastoptreden: Simone van Seumeren

Winterconcert in Kerstsfeer

U komt toch ook?

Zondag 17 december “Winterconcert in kerstsfeer”

Wederom samenwerking tussen Mergelland Mannenkoor en Margratens Toneel Gezelschap

Op zondag 17 december verzorgt het Mergelland Mannenkoor een bijzonder Kerstconcert. Bijzonder, omdat niet alleen kerstliederen ten gehore worden gebracht, maar ook liederen die goed passen bij de eindejaarssfeer. Denk maar eens aan liederen in onze eigen Limburgse taal, met hartverwarmende klanken voor een lange winteravond. Bijzonder is het concert ook omdat er niet alleen gezongen wordt. Zo levert het Margratens Toneelgezelschap een bijdrage.

In korte sketches worden – op beeldende wijze – enkele thema’s behandeld die passen bij de mijmeringen aan het einde van het jaar. Vriendschap, de teleurstellingen in het leven, dromen die niet uitkomen, maar ook dingen die het leven waard maken om geleefd te worden. Deze onderwerpen passeren de revue.

Aan het concert leveren ook Laur Rutten, de troubadour uit Sint Geertruid en Hans Geerkens met zijn accordeon een muzikale bijdrage.
Kortom een ander kerstconcert, dat de toeschouwer en luisteraar van begin tot einde zal boeien.

Locatie “theaterzaal Oos Heim” Margraten.
Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19:00 uur.
Entree € 5

Kaarten:
Stuur een email met het aantal kaarten en uw naam/adres naar:
kaarten.mmk@gmail.com
Wij zorgen er dan voor dat uw kaarten klaar liggen bij de entree
Bestel en betaal uw kaarten via https://www.mtgtoneel.nl/

Winterconcert in Kerstsfeer

Het M.M.K. is druk bezig met de voorbereidingen voor het concert van 17 December in de theaterzaal van Oos Heim Margraten.

• Er wordt serieus geoefend door de mannen op de repetities.
    Het Margratens Toneel Gezelschap  schaaft de sketches nog wat bij.
  • Hisae Kuijpers oefent op de piano.
  • Laur Rutten smeert zijn keel.
  • Hans Geerkens stoft zijn accordeon af.

2e Paasdag Margaritakerk

2e Paasdag 17 april zingt het MMK in de H. Margaritakerk te Margraten om 10.30. U komt toch ook?
Buiten dit ‘Veldboeket’ zingen we het volgende:
Gott Grüsse dich
Kyrie (Limburgse mis)
Gloria
Lofleed (Limburgse mis)
Das Morgenroth
Young Forever
Es t Eure Naam dan is
Blief bie ös Heer
Veldboeket
Wunderbar, Herr o Gott
Leve

Het MMK als bouwvakkers?

Woensdag 22 maart hebben de mannen van het MMK wel een heel bijzonder optreden verzorgd. Ter ere van de opening van bouwcenter Jan Opreij in Nuth zong het MMK, in Bob de Bouwer outfit (geruit hemd, spijkerbroek/werkbroek, bouwhelm), een aantal Limburgse liedjes.
Zelfs de dirigent en Hisae onze vaste pianiste in bouwvak-tenu. Hier alvast een sfeerimpressie. Ik hoop binnenkort meer foto’s toe te kunnen voegen.

We zongen:

1.       A Song for our Friends
2.       Vrundsjap
3.       Limburg Allein
4.       Veldboeket
5.       Woe de beum
6.       Drink van de Black Fööss.