Winterconcert in Kerstsfeer

Het M.M.K. is druk bezig met de voorbereidingen voor het concert van 17 December in de theaterzaal van Oos Heim Margraten.

• Er wordt serieus geoefend door de mannen op de repetities.
    Het Margratens Toneel Gezelschap  schaaft de sketches nog wat bij.
  • Hisae Kuijpers oefent op de piano.
  • Laur Rutten smeert zijn keel.
  • Hans Geerkens stoft zijn accordeon af.

2e Paasdag Margaritakerk

2e Paasdag 17 april zingt het MMK in de H. Margaritakerk te Margraten om 10.30. U komt toch ook?
Buiten dit ‘Veldboeket’ zingen we het volgende:
Gott Grüsse dich
Kyrie (Limburgse mis)
Gloria
Lofleed (Limburgse mis)
Das Morgenroth
Young Forever
Es t Eure Naam dan is
Blief bie ös Heer
Veldboeket
Wunderbar, Herr o Gott
Leve

Het MMK als bouwvakkers?

Woensdag 22 maart hebben de mannen van het MMK wel een heel bijzonder optreden verzorgd. Ter ere van de opening van bouwcenter Jan Opreij in Nuth zong het MMK, in Bob de Bouwer outfit (geruit hemd, spijkerbroek/werkbroek, bouwhelm), een aantal Limburgse liedjes.
Zelfs de dirigent en Hisae onze vaste pianiste in bouwvak-tenu. Hier alvast een sfeerimpressie. Ik hoop binnenkort meer foto’s toe te kunnen voegen.

We zongen:

1.       A Song for our Friends
2.       Vrundsjap
3.       Limburg Allein
4.       Veldboeket
5.       Woe de beum
6.       Drink van de Black Fööss.

In Memoriam Sjef Frints

Er is een lege stoel ……

Zondag 5 februari ontvingen wij het trieste bericht dat ons koorlid Sjef Frints is overleden. Het lijkt een ongelofelijk bericht. Nog geen week geleden spraken wij elkaar tijdens de repetitie. Zaterdag 4 februari was hij nog volop aan het werk bij de boomkwekerij. Zo kennen wij Sjef. Een harde werker met hart voor zijn bedrijf. Ofschoon hij al ruim de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd was, wist hij van geen ophouden.
Zingen dat was zijn grote hobby. Sinds 2007 deed hij dat bij het Mergelland Mannenkoor, maar ook bij het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia in Margraten was hij actief. Tevens was hij van de partij in het koor van de Limburgse landbouwers het ‘Oogstdank koor’. Dit koor zingt altijd tijdens de jaarlijkse mis van het Oogstdankfeest. In het verleden zong Sjef bij het kerkkoor van Scheulder. Sjef was een trouw bezoeker van de repetities. Hij was rustig maar hield ook van gezelligheid. Soms vertelde hij van die grappige anekdotes over het leven vroeger in Margraten of over zijn ervaringen als ondernemer.
Sjef was vanuit zijn werk verbonden met de aarde en de mensen om hem heen. Met zijn handen bewerkte hij Gods akker. In diezelfde akker zal hij te ruste worden gelegd. Zo blijft Sjef verbonden met de aarde en van daaruit met zijn Schepper, die hij altijd heeft geëerd. Zijn vrouw Fieni, hun kinderen Alex en Sonja, partners en kleinkinderen wensen wij sterkte in deze droevige tijd.
Tijdens de koorrepetitie van maandag 6 februari bleef ‘zijn’ stoel leeg, zo was hij toch nog even in ons midden. Sjef, we zullen je missen. Dat je mag rusten in vrede.
Namens het M.M.K., Harrie van Beers, voorzitter

Carnaval?

Het Mergelland Mannenkoor is tijdens de repetities druk bezig met carnaval.
Om het carnaval goed te beginnen en af te sluiten luisteren wij de volgende vieringen op:
De carnavalsmis op Zaterdag 25 februari om19.30 uur in de H. Margraritakerk te Margraten en de Aswoensdag viering op Woensdag 1 maart om 19.00 uur St. Gertrudeskerk, Sint Geertruid