Veel mensen uit Margraten en de omliggende plaatsen wisten de weg te vinden naar Oos Heim om daar het muziek- en theaterspektakel D’r Put te aanschouwen.
Iedere voorstelling was tot de laatste plek bezet. Al deze bezoekers konden genieten van een interessant en amusant stuk.
Tradities en historische gebeurtenissen werden op een ludieke wijze voor het voetlicht gebracht. Gewezen kan worden op de drie rondjes om de put op bronkmaandag en de samenvoeging van Eijsden en Margraten.
De voorstelling was eigenlijk een mooi cadeau aan de bevolking en in het bijzonder aan de jubilerende schutterij van Margraten.
D’r Put was een zelf geschreven stuk. Ook alle attributen werden in eigen beheer gemaakt. Het was het resultaat van samenwerking van MTG (Margratens Toneel Gezelschap) MMK (Mergelland Mannenkoor) de Big Girls (danseressen uit Banholt) mensen van harmonie Concordia , enkele individuele personen en vele vrijwilligers. D’r Put was een goede mix van toneel, muziek, zang, dans en film. Het bracht ons niet alleen terug naar het jaar 1541 maar speelde ook in op de actualiteit. D’r Put liet zien dat de put een symbool van eenheid en verbondenheid is en dat in een wereld die verdeelder lijkt dan ooit.
Hier geldt dank aan allen die deze productie hebben mogelijk gemaakt.
In het bijzonder worden de subsidienten en sponsoren bedankt. Zonder hen waren deze voorstellingen niet mogelijk geweest. D’r Put toonde aan, dat niet alleen een goede voorbereiding loont maar ook dat we samen sterk zijn. Dat het zo moge blijven.
Harrie van Beers voorzitter MergellandMannenkoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *