Er is een lege stoel ……

Zondag 5 februari ontvingen wij het trieste bericht dat ons koorlid Sjef Frints is overleden. Het lijkt een ongelofelijk bericht. Nog geen week geleden spraken wij elkaar tijdens de repetitie. Zaterdag 4 februari was hij nog volop aan het werk bij de boomkwekerij. Zo kennen wij Sjef. Een harde werker met hart voor zijn bedrijf. Ofschoon hij al ruim de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd was, wist hij van geen ophouden.
Zingen dat was zijn grote hobby. Sinds 2007 deed hij dat bij het Mergelland Mannenkoor, maar ook bij het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia in Margraten was hij actief. Tevens was hij van de partij in het koor van de Limburgse landbouwers het ‘Oogstdank koor’. Dit koor zingt altijd tijdens de jaarlijkse mis van het Oogstdankfeest. In het verleden zong Sjef bij het kerkkoor van Scheulder. Sjef was een trouw bezoeker van de repetities. Hij was rustig maar hield ook van gezelligheid. Soms vertelde hij van die grappige anekdotes over het leven vroeger in Margraten of over zijn ervaringen als ondernemer.
Sjef was vanuit zijn werk verbonden met de aarde en de mensen om hem heen. Met zijn handen bewerkte hij Gods akker. In diezelfde akker zal hij te ruste worden gelegd. Zo blijft Sjef verbonden met de aarde en van daaruit met zijn Schepper, die hij altijd heeft geëerd. Zijn vrouw Fieni, hun kinderen Alex en Sonja, partners en kleinkinderen wensen wij sterkte in deze droevige tijd.
Tijdens de koorrepetitie van maandag 6 februari bleef ‘zijn’ stoel leeg, zo was hij toch nog even in ons midden. Sjef, we zullen je missen. Dat je mag rusten in vrede.
Namens het M.M.K., Harrie van Beers, voorzitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *